Usein kysytyt kysymykset
Alta voitte lukea meiltä useiten kysyttyjä kysymyksia vastauksineen. Mikäli ette löydä vastausta omaan kysymykseenne, ottakaa rohkeasti yhteyttä niin selvitämme asian.
Saako päivähoitoon KELAn tukea?
Kyllä, voitte hakea KELAn tukea päivähoitoon esim. tämän linkin kautta.

Hae KELAn tukea tästä

 

Jos minulla on useampi lapsi teillä päivähoidossa, saanko siitä mitään alennusta?
Sisaralennus (kaksi lasta tai enemmän kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa) 50% alennus toisesta maksusta

 

Minkälaisia ovat päiväkodin ryhmäkoot?
Meillä on mahdollista nauttia kielikylvystä pienissä, maksimissaan seitsemän lapsen ryhmissä.

 

Mitä tarkoittaa kielikylpy?
Käytämme päiväkodissamme kielikylpymenetelmää, joka tarkoittaa sitä, että koko varhaiskasvatuksen pedagogiikka tapahtuu englannin kielellä. Oppiminen tapahtuu lapsen ehdoilla, ja lapsi käyttää kieltä omien kykyjensä ja halujensa mukaan.

 

Pitääkö lapseni puhua englantia aloittaakseen?
Lapsesi ei tarvitse puhua englantia aloittaakseen Teddyssä. Aloitamme yhdessä alusta alkaen perusasioiden oppimisen leikin ja vuorovaikutuksen kautta. Kielikylpyympäristömme tarkoittaa, että lapsesi oppii uuden kielen päivä päivältä.

 

Tarvitseeko minun vanhempana puhua englantia?
Ei tarvitse. Koko henkilökuntamme puhuu sekä englantia että suomea. Kaikki info, VASUt ja päivittäinen viestintämme voidaan hoitaa valitsemallasi kielellä, suomeksi tai englanniksi.

 

Mitä esikoulumateriaaleja käytätte ja voiko lapseni osallistua, jos hän ei vielä puhu englantia?
Esikoulussamme on käytössä Kummaa-esiopetusmateriaali, sekä High five! 1-2-materiaali. Kummaa-esiopetusmateriaalin tavoitteena on ylläpitää lapsen luontaista ihmettelyä ja uteliaisuutta sadunomaisuuden ja tutkimalla oppimisen kautta. Esiopetusmateriaalissa huomioidaan erityisesti laaja-alainen osaaminen, mediakasvatus ja monilukutaito sekä tiede- ja teknologiakasvatus. Tärkeinä lähtökohtina esiopetuksessa on leikki, yhdessä tekeminen, vuorovaikutus tasa-arvoisuus ja erilaisuuden kunnioittaminen. High five!-materiaali innostaa lapset englannin kielen ja kulttuurin aktiiviseen tutkimiseen. Englantia opitaan kokonaisvaltaisesti ja eri aisteja hyödyntäen! Englanninkielisen toiminnan osuus esiopetuksessa on 80%.

 

Voinko tulla tutustumaan päiväkotiin?
Ehdottomasti! Varaa vierailu täyttämällä hakemus, soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Voitte myös tutustua Teddyyn seuraamalla Facebook- ja Instagram-sivujamme.